Το τελευταίο ταγκό στο Παρίσι

ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΣΚΥΛΟΣ

Prophet Muhammad Cartoon Charlie Hebdo 07

Δύσκολο πράγμα οι αριθμοί. Οι αριθμοί που μετράνε νεκρούς. Πτώματα. Σκοτωμένους. Οιδηματώδη και παραμορφωμένα πρόσωπα. Ανυποψίαστους με ένα πονεμένο χαμόγελο. Κρέας. Η μηχανή δουλεύει με κρέας. Η Δύση εκπολιτίζει με τον πιο λεπτεπίλεπτο τρόπο.

Όταν στις αρχές του περασμένου αιώνα οι Βρετανοί και οι Αμερικάνοι εξέθρεψαν με τον πιο αποκρουστικό μηχανισμό τα πιο σκοταδιστικά και αντιδραστικά ισλαμικά κινήματα ως ανάχωμα στις επαναστάσεις εναντίον της αποικιοκρατίας, κανείς δε μπορούσε να φανταστεί πως το κακό θα φτάσει αργά η γρήγορα στο καθιστικό του. Εκεί που τρώει πίτσα κι εκεί που γαμάει ο ανυποψίαστος μέσος πολιτισμένος Γάλλος, βλέποντας βομβαρδισμούς και χερσαίες επιχειρήσεις και ανατινάξεις και κομμένα κεφάλια, πίνοντας σαμπάνια και γαλλικό κρασί με ροκφόρ.

Ο αποβλακωμένος μέσος πολίτης πρέπει να φάει τη χοντρή ισλαμική πούτσα του χαλιφάτου για να καταλάβει πως η αποικιακή κτηνωδία των κατακτητών αναπόφευκτα γαλουχεί το αντίπαλο δέος του ισλαμικού φανατισμού, εφόσον αυτός παρουσιάζεται ως το μοναδικό ανάχωμα στην επελαύνουσα…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 194 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s